Garanția produselor

Garanția este de 24 luni, se acordă din mementul vănzări de către firma comerciant cu condiția îndeplinirii tuturor cerințelor legate de transport, montaj și exploatare. Pentru modelele cu manta de apă se oferă garanție de 36 luni.
  • Firma producător respеctă toate garanțiile, doar în cazul în care:
  • Se formează condens
  • Este spart geamul sau caramida de șamotă
  • Atunci când din sobă iese fum
  • Nu sau respectat cerințele de montaj și exploatare arătate în instrucțiunile de montaj pentru produsele cu manta de apă
  • Defecte de la transport
  • Soba/șemineul este cu mantaua de apă bombată rezultată de la presiunea depășită peste valoare admisă

Ce produs să ne alegem?

Alegerea corectă a produsului de încălzire în funcție de nevoile gospodăriei sau camera pe care doriți să o încălziți, trebuie să țineti cont de următorii factorii:
  • Tipul produsului de încălzire- sobă simplă sau tip centrală, mașină de gătit simplă sau tip centrală, focar de șemineu simplu sau termoșemineu sau centrală.
  • Locul și suprafața pe care doriți să o încălziți, se pot pune în locuri mari deschise living- șeminee simple sau termoșeminee, precum și sobe simple sau sobe tip centrală. În bucătărie se pot pune mașini de gătit simple sau tip centrală sau sobe simple care au doar cuptor de gătit. În anexă montăm centala care este pentru încălzirea caloriferelor sau încălzirea în pardoseală.
  • Volumul suprafeței pe care doriți să o încălziți- se utilizează o formulă de calcul necesară pentru încălzire, aici se iau în considerare mai mulți factorii care influențiază pierderile de căldură și tipul de sistem de încălzire folosit la produsele cu manta de apă.

Primul metru de burlan recomandăm să fie drept după care punem cot, apoi un burlan de 0,500m., cu acesta intrăm în perete, în caz că nu avem burlan care merge direct în tavan. Fiecare cot în plus sau prea multe burlane pe orizontală îngreunează tirajul, din cauza acestuia avem fum, acesta se întoarce. La fel se poate întâmpla daca punem burlan mai mic de 1m.

Burlanele cu un singur perete sunt folosite pentru interior, acestea se pun imediat după sobă, nu se folosesc ca și coș de fum, deoarece nu sunt izolate nu au peretele dublu și se formează condensul. De aici apar problemele, tirajul este îngreunat și iese fum. Pentru exterior există burlane izolate cu perete dublu care sunt special concepute pentru exterior care imită coșul zidit, cu toate acestea noi vă recomandăm coșul zidit.

Calculul pentru puterea necesă se face printr-o formula, care ne dă valoarea necesară. Aceasta nu este bine să fie prea mare deoarece îngreunează întreținerea focului, respectiv o creștere mare și scădere a temeperaturii în cameră, iar pentru produsele cu manta de apă aceasta crește și scade brusc ceea ce duce la o scădere a eficienței. Acesta este motivul pentru care producătorul are o gamă foarte largă de produse ca să poată satisfacă orice nevoie.

Producătorul recomandă sistemul deschis aceasta o puteti vedea ca și exemplu în instrucțiuniile de montaj, acest sistem este mai sigur. Puteți alege și cu sistem închis, dar trebuie pusă o supapă hidraulică de siguranță reglată la 1,5 bar.

Folosiți doar lemne care nu sunt tratate chimic, cărbune și brichete.

Presiunea maximă de lucru este este de 1,3 bar. , este obligatoriu să puneți o supapă hidraulică de siguranță reglată la 1,5 bar.

Aceasta este în funcție de puterea sobei și temperatura dorită. Cantitatea de lemne uscate este de 0,36 până la 0,5kg. pe oră pentru fiecare kW putere folosit pentru încălzire. Numărul mai mic este pentru lemne foarte uscate.

Producătorul recomandă să folosim diametrul burlanului în funcție de produs, se diminuiază tirajul și de acolo avem problem cu tirajul, ne iese fum.

Umiditatea din lemn reduce căldura lor de ardere. O mare parte se folosește pentru evaporarea apei, iar restul poate fi insuficient pentru încălzirea necesară. De exemplu, 20kg. lemne umede poate fi echivalent cu 10kg. lemne uscate și 10l. de apă introdusă în foc. Aceasta ajută la micșorarea temperaturi de ardere unde se formează funingine, acestea se acumulează și formeză un strat negru dur pe pereții camerei de ardere, pe sticlă, pe burlan și pe coș de fum.

Este normal să avem condens pe mantaua de apă, iar mirosul de vopsea este din cauza că vopseaua se arde pe toate suprafețele și detaliile acesteia, inclusiv și a cuptorului pentru produsele care au așa ceva. Se recomandă aerisirea camerei în primele 72 de ore.

Încastrarea focarului de șemineu și elementele decorative se face după o probă a acestuia de 72 ore, atunci când lăsăm loc de jur împrejur de 10-15cm. ca să circule aerul cald. Decorul se face în funcție de rama fiecărui produs. Se recomandă să lăsați grilaje în partea de sus a docorului pentru a se îmbunătăți transferul de căldură și pentru un acces mai bun la cotul cu ușă de vizitare.

Soba, șemineul se pune pe podeaua orizontală ignifugă care poate să susțină aceasta. De jur imprejur a acestuia sa avem spațiu de cel putin 30cm. Langă sobă, șemineu să nu avem nimic care poate arde ușor.

cookies

PRITY. RO folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor