Garanția produselor
- Firma producător respеctă toate garanțiile, doar în cazul în care:
- Se formează condens
- Este spart geamul sau caramida de șamotă
- Atunci când din sobă iese fum
- Nu sau respectat cerințele de montaj și exploatare arătate în instrucțiunile de montaj pentru produsele cu manta de apă
- Defecte de la transport
- Soba/șemineul este cu mantaua de apă bombată rezultată de la presiunea depășită peste valoare admisă
Ce produs să ne alegem?
- Tipul produsului de încălzire- sobă simplă sau tip centrală, mașină de gătit simplă sau tip centrală, focar de șemineu simplu sau termoșemineu sau centrală.
- Locul și suprafața pe care doriți să o încălziți, se pot pune în locuri mari deschise living- șeminee simple sau termoșeminee, precum și sobe simple sau sobe tip centrală. În bucătărie se pot pune mașini de gătit simple sau tip centrală sau sobe simple care au doar cuptor de gătit. În anexă montăm centala care este pentru încălzirea caloriferelor sau încălzirea în pardoseală.
- Volumul suprafeței pe care doriți să o încălziți- se utilizează o formulă de calcul necesară pentru încălzire, aici se iau în considerare mai mulți factorii care influențiază pierderile de căldură și tipul de sistem de încălzire folosit la produsele cu manta de apă.
Intrebari frecvente
Primul metru de burlan recomandăm să fie drept după care punem cot, apoi un burlan de 0,500m., cu acesta intrăm în perete, în caz că nu avem burlan care merge direct în tavan. Fiecare cot în plus sau prea multe burlane pe orizontală îngreunează tirajul, din cauza acestuia avem fum, acesta se întoarce. La fel se poate întâmpla daca punem burlan mai mic de 1m.
Burlanele cu un singur perete sunt folosite pentru interior, acestea se pun imediat după sobă, nu se folosesc ca și coș de fum, deoarece nu sunt izolate nu au peretele dublu și se formează condensul. De aici apar problemele, tirajul este îngreunat și iese fum. Pentru exterior există burlane izolate cu perete dublu care sunt special concepute pentru exterior care imită coșul zidit, cu toate acestea noi vă recomandăm coșul zidit.
Producătorul recomandă sistemul deschis aceasta o puteti vedea ca și exemplu în instrucțiuniile de montaj, acest sistem este mai sigur. Puteți alege și cu sistem închis, dar trebuie pusă o supapă hidraulică de siguranță reglată la 1,5 bar.
Presiunea maximă de lucru este este de 1,3 bar. , este obligatoriu să puneți o supapă hidraulică de siguranță reglată la 1,5 bar.
Aceasta este în funcție de puterea sobei și temperatura dorită. Cantitatea de lemne uscate este de 0,36 până la 0,5kg. pe oră pentru fiecare kW putere folosit pentru încălzire. Numărul mai mic este pentru lemne foarte uscate.
Umiditatea din lemn reduce căldura lor de ardere. O mare parte se folosește pentru evaporarea apei, iar restul poate fi insuficient pentru încălzirea necesară. De exemplu, 20kg. lemne umede poate fi echivalent cu 10kg. lemne uscate și 10l. de apă introdusă în foc. Aceasta ajută la micșorarea temperaturi de ardere unde se formează funingine, acestea se acumulează și formeză un strat negru dur pe pereții camerei de ardere, pe sticlă, pe burlan și pe coș de fum.
Încastrarea focarului de șemineu și elementele decorative se face după o probă a acestuia de 72 ore, atunci când lăsăm loc de jur împrejur de 10-15cm. ca să circule aerul cald. Decorul se face în funcție de rama fiecărui produs. Se recomandă să lăsați grilaje în partea de sus a docorului pentru a se îmbunătăți transferul de căldură și pentru un acces mai bun la cotul cu ușă de vizitare.